Nauč sa cudzí jazyk, zarábaj viac! Posledný bod vás dostane!

IKona hodín

5 min čítania

Ikona kalendáru

20.03.2018

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Myslíte si, že cudzí jazyk vám netreba? Tí, ktorí zanedbávali štúdium na škole, si určite búchajú hlavu o stenu. Čo by len dali za to, aby sa mu v minulosti venovali viac! Nie je žiadnym tajomstvom, že znalosť minimálne jedného cudzieho jazyka vám zarobí viac peňazí.

Tretí najbohatší muž sveta, Warren Buffett, povedal: „Čím viac sa naučíte, tým viac zarobíte!“ Súhlasíte s týmto tvrdením? My rozhodne áno! Ak disponujete viacerými znalosťami a máte chuť sa neustále zlepšovať, tak priamo úmerne stúpa aj váš plat. Z viacerých štatistík vyplýva, že ak by si mal zamestnávateľ vybrať medzi dvomi rovnako kvalifikovanými kandidátmi, vybral by si toho, ktorý ovláda aspoň jeden cudzí jazyk.

 

Chcete si nájsť atraktívne pracovné miesto?


Dvere sa nikdy neotvoria tým, ktorí sa cez ne nepokúšajú prejsť. Určite ste narazili na inzeráty na pracovné miesta, kde je nutná znalosť jazyka. Bola pre vás táto pozícia vhodná a spĺňali ste takmer všetky atribúty? Až na jeden! Okrem jazyka. Dvere do lepšieho sveta sa razom zatvorili. Ak máte za sebou takúto skúsenosť, čím skôr začnite s učením cudzieho jazyka. Príležitosti si vás nájdu.

           

Budte silnou konkurenciou pre ostatných kandidátov   


Ak pracujete v medzinárodnej spoločnosti, netreba dodávať, že ak ovládate cudzí jazyk, tak vám to pomôže získať vysnívanú prácu. Dokonca vám pomôže posúvať sa vyššie na pomyselnom rebríku. Neplatí to len pre medzinárodnú spoločnosť, ale aj pre takú, ktorá komunikuje so zahraničnými investormi alebo klientmi. Pre niektoré pozície je znalosť cudzieho jazyka nutnosťou a pre iné, naopak silnou konkurenčnou výhodou.

                     

Jeden jazyk vás nasmeruje na vašu životnú cestu. Dva jazyky vám na tejto ceste otvoria všetky dvere. Frank Smith

 

Pracovné miesto vytvorené len preto, že ovládate jazyk!   


Stalo sa vám to? Spoločnosti si uvedomia, aký potenciál máte a pomôžete im lepšie presadiť sa na trhu. Hoci nehľadali práve vás, neskôr zhodnotia, že im môžete priniesť množstvo pozitív. Jazyky vám otvoria dvere do nadnárodných a medzinárodných spoločností. Samozrejme, musíte ovládať aj obchodnú stránku jazyka. Môžete byť zapájaný do rôznych projektov, najmä pre prekladateľské účely a nadobudnúť cenné skúsenosti. Naskytli by sa vám možnosti zúčastňovať sa na projektoch, pri ktorých by ste sa v opačnom prípade nemali šancu podieľať.

V prípade, že máte sen stráviť svoj život v zahraničí, tak neváhajte! Máte šancu uspieť. Prestaňte žiť vo svojej hlave, ale premeňte svoje sny na skutočnosť. Neskôr by ste si to zbytočne vyčítali a búchali hlavu o stenu, pretože ste zahodili svoj potenciál. Nikdy totiž neviete, kedy sa na vás usmeje šťastena. Byť  šťastný nie je výsadou vyvolených.

 

Na záver vám prinášame pár rád, ako sa efektívne učiť cudzie jazyky:       
   

neustále sa obklopujte cudzím jazykom

 využívajte mnemotechnické pomôcky

 vyskúšajte online kurzy z pohodlia svojho domova

 nájdite si priateľov, ktorí s vami budú komunikovať v cudzom jazyku

 sledujte zahraničné filmy s titulkami

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!