Brigáda ti prinesie viac ako len peniaze: Toto sú dôvody, prečo by študenti mali popri škole brigádovať

IKona hodín

5 min čítania

Ikona kalendáru

21.01.2021

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Prázdniny – to sú výlety, dlhé večery na pláži, kopa nových zážitkov… až na to, že toto všetko niečo stojí. Peniaze sú prvý dôvod, prečo si študenti popri škole hľadajú brigádu. No vieš o tom, že brigáda ti prinesie kopec ďalších výhod, ktoré dokonca budeš využívať aj po tom, čo skončíš školu?


Vypeckuješ si CV

Pracovné skúsenosti popri škole či výmennom pobyte predsa len vyzerajú v životopise lepšie, však? Sú dôkazom toho, že vieš zodpovedne pristupovať k svojmu času, máš nejaké pracovné návyky a v prípade, že tvoja brigáda priamo súvisí s tým, čo študuješ, takzískaš aj vzácnu prax. A tá poteší každého zamestnávateľa a môže sa odraziť aj na tvojom počiatočnom plate pri prvej “skutočnej” práci.


Rozvíjaš si soft skills

Na prvý pohľad to tak možno nevyzerá, že? Veď čo má práca za pokladňou spoločné s mäkkými zručnosťami? No predsa ich je niekoľko, ktoré si rozvíjaš popri akejkoľvek brigáde. Napríklad:


·       komunikačné schopnosti: či už so šéfom, kolegami alebo zákazníkmi, práca ťa jednoducho donúti zlepšiť sa v komunikácii

·       dochvíľnosť: pretože žiadny šéf ti nebude dlhodobo tolerovať meškanie (či už ide o dochádzku alebo deadline)

·       pracovná morálka: zamestnávatelia sa často sťažujú, že čerství absolventi, ktorí nikdy nepracovali, nemajú vôbec vyvinutú pracovnú morálku, nevedia si rozložiť úlohy, samostatne pracovať alebo klásť správne otázky. Ty s tým vďaka brigáde problém mať nebudeš.

·       práca v tíme: čím skôr sa to naučíš, tým lepšie pre tvoju budúcnosť

·       time management: balansovať školu a brigádu nemusí byť jednoduché, ale dá sa to naučiť


Nové zážitky, nové vzťahy

Práca popri škole ti prinesie množstvo silných priateľstiev, skvelých zážitkov, zábavných teambuildingov, dokonca možno aj partnerský vzťah. Je to super spôsob, ako si rozšíriť okruh svojich známych – networking je pre tvoju budúcu kariéru veľmi dôležitý. No nejde len o kariérnu výhodu. Človek potrebuje rôznorodé vzťahy, aby sa jeho osobnosť mohla rozvíjať v každom smere. Ak už máš svoju letnú brigádu, nezabudni počas zmeny investovať chvíľku aj do vzťahov na pracovisku – s kolegyňou, šéfom či stálym zákazníkom.


NÁŠ TIP – Nechaj si ponuky na brigády posielať SMSkou! Zaregistruj sa ZADARMO v našej agentúre a vyberaj si z ponuky brigád


Sebapoznanie

Mnohí študenti si pochvaľujú, že vďaka brigáde zistili, čo vlastne chcú robiť – alebo naopak, čo určite nechcú nikdy robiť. Aj to je vzácna skúsenosť. Je určite pohodlnejšie zistiť, že ti nejaká práca nesedí, kým „nejde o život“. Po škole je už takáto flexibilita luxusom, pretože sa práca stáva častokrát jediným zdrojom peňazí.


Ešte nemáš brigádu? Vyber si z našej ponuky

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!