Tri hlavné dôvody, prečo sú stážisti atraktívni pre zamestnávateľov

IKona hodín

2 min čítania

Ikona kalendáru

27.05.2017

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Pracovné stáže, či už doma alebo v zahraničí, predstavujú jeden z mála záchytných bodov pre študentov, ktorí počas štúdia nevenovali brigádam žiadnu pozornosť. Jednoducho povedané - ak ste nikde nepracovali, takmer určite nebudete atraktívny pre zamestnávateľa. Stáže v rôznych spoločnostiach by mali byť alfou a omegou každého stredoškolského a vysokoškolského bojovníka, ktorý sa chce mať lepšie na pracovnom trhu.

Myslíte si však, že zamestnávatelia nebudú mať o študentov záujem? Omyl! Lacná pracovná sila a výchova potencionálneho kmeňového zamestnanca sú dostatočným lákadlom pre domáce, ale aj zahraničné firmy. Toto sú tri dôvody, prečo zamestnávatelia túžia po stážistoch.


1. Výchova budúceho zamestnanca


Spoločnosti, ktoré venujú čas a peniaze hľadaniu, vyberaniu a trénovaniu stážistov to robia samozrejme preto, aby sa im prostriedky vrátili minimálne dvojnásobne. Ich výsledok môže byť okamžitý- využívanie služieb kvalitného stážistu, ktorého zamestnávateľ nemusí prijať ku kmeňovým- alebo dlhodobý- možnosť rozhodnúť sa pretaviť stážistu na zamestnanca.


2. Stážisti sú ochotní pracovať ťažko za menej peňazí


Rozbeh čerstvých absolventov a študentov býva ťažkopádny, keďže sa nemajú zatiaľ od čoho odraziť. Podieľať sa preto na chode nejakej spoločnosti aj za znížené, či dokonca žiadne finančné ohodnotenie je pre nich výborná príležitosť, ako nazbierať skúsenosti.



3. Obohacovanie pracovného trhu



Zamestnávatelia neponúkajú pracovné stáže preto, že chcú byť milí k študentom. Zatiaľ čo pracovný pohovor v spoľahlivej miere identifikuje kandidáta, pracovná stáž preverí jeho vhodnosť pre konkrétnu spoločnosť. Zamestnávateľ síce potrebuje skúsených ľudí, ale ľudia skúsení v jeho firme sú pre neho ešte dôležitejší. Tento proces vychováva z neskúseného človeka hodnotného člena pracovného trhu.

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!