Skontrolujte si váš Facebook pred tým, ako sa budete uchádzať o prácu!

IKona hodín

2 min čítania

Ikona kalendáru

15.03.2018

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Absolvovali ste pracovný pohovor, no i napriek tomu, že ste zo seba vydali maximum, vás neprijali? Ihneď z vášho neúspechu neviňte riaditeľa spoločnosti či ľudí, ktorí ho s vami viedli. Možno je za všetkým len váš profil na Facebook-u!

Väčšina záujemcov o prácu si neuvedomuje, že v dnešnom svete moderných technológií nie je žiaden problém si takpovediac ,,preklepnúť“ človeka ešte predtým ako ho osobne spoznáte. Na internete nájdete množstvo nástrojov ktoré slúžia, prostredníctvom najpopulárnejšej sociálnej siete Facebook, na zhromaždenie množstva konkrétnych informácií o danom človeku. Nie je to však protiprávne, nakoľko si svoje súkromie každý na spomínanej webovej službe nastavuje sám. Stačí tak malá nepozornosť a snímky z bujarej alkoholovej párty, za ktoré sa hanbíte, môžu vidieť i neželané oči.

Medzi uvedené stránky patrí napríklad www.stalkface.com. Po zadaní internetovej adresy na Facebook-ový profil osoby, ktorú potrebujete preveriť, sa vám objaví niekoľko položiek jednoducho a prehľadne zoradených do skupín, ako napríklad fotky, na ktorých je daná osoba označená, aké príspevky pridávala, komentovala či miesta, ktoré doposiaľ navštívila.

Z vyjadrení našich kolegýň recruiteriek vieme, že vám môžu uškodiť i nevinné statusy pridávané počas doby, kedy by ste mali pracovať. Veď, aká firma by predsa zamestnala niekoho, kto si prácu mýli s chvíľami oddychu?

Ak vám teda na pozícii o ktorú sa uchádzate naozaj záleží, predtým, než sa zúčastníte prijímacieho pohovoru si skúste overiť svoj vlastný profil. Zrejme budete prekvapení, možno aj takto :) 


Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!