Potrebujete rýchlo nových ľudí? Šetrite náklady aj čas s personálnym lízingom!

IKona hodín

4 min čítania

Ikona kalendáru

26.08.2021

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Schopnosť rýchlo reagovať na vzniknuté situácie je základným predpokladom pre úspech na trhu. V časoch meniacich sa opatrení a legislatívy, kedy sa nedostatok pracovnej sily strieda s jej prebytkom, je schopnosť prispôsobiť sa neraz otázkou prežitia. Riešením na mnohé problémy súvisiace s nedostatkom pracovnej sily je personálny lízing. Viete v čom spočívajú jeho výhody?


Potrebujete viac pracovnej sily? S personálnym lízingom to nie je žiadny problém!

Každý menší aj väčší zamestnávateľ vie, koľko administratívnej záťaženákladov je spojených so zamestnávaním ľudí. Ďalším častým problémom je, že obdobia s nedostatkom pracovnej sily sa môžu rýchlo striedať s obdobiami, kedy je zas pracovnej sily prebytok. Na tieto situácie je niekedy veľmi ťažké reagovať rýchlo, a to aj najmä s ohľadom na platné zákony. Sezónne a rôzne nárazové práce dokážu mnohým zamestnávateľom spôsobiť nielen vrásky na čele, ale aj poriadny škrt cez rozpočet.

Riešenie našťastie existuje. Mnohým starostiam súvisiacim s náborov zamestnancov a ich samotným využívaním sa môžete vyhnúť vďaka personálnemu lízingu. Ide o veľmi flexibilnú možnosť, kedy vám dodávateľ poskytne pracovnú silu presne podľa vašich špecifikácii na určité obdobie. V prípade náhleho nárastu dopytu tak môžete už v priebehu niekoľkých dní získať presne špecifikovanú pracovnú silu, a to bez toho, aby ste museli ovplyvniť kmeňových zamestnancov, či meniť úlohy zadávané aktuálnym zamestnancom.

Zjednodušene povedané, v prípade personálneho lízingu ide o „zapožičanie“ dodatočnej pracovnej sily podľa vašich aktuálnych potrieb.


Na bežné ale aj špecializované pracovné činnosti

Nájsť tých správnych ľudí a navyše v krátkom čase nie je nič jednoduché. Týka sa to pritom bežných ale aj špecializovaných pracovných činností. Personálny lízing je vhodnou voľbou bez ohľadu na to, či hľadáte kvalifikovanú alebo nekvalifikovanú pracovnú silu, všetko bude zabezpečené presne podľa vášho zadania a na základe uzatvorenej zmluvy.

Ak napríklad potrebujete obsadiť pracovné pozície dočasne v rámci určitého projektu, temporary placement je tým správnym riešením, ako sa vyhnúť administratíve a náročnému hľadaniu zamestnancov.


Pracovná sila úplne bez starostí?

Výhody personálneho lízingu spočívajúce v znížení nákladov a odbremenení vášho HR oddelenia sme už spomenuli. Okrem nich ale môžete počítať s tým, že si ušetríte aj množstvo ďalších starostí. Dodávateľ totiž zodpovedá za dočasne pridelených zamestnancov a zabezpečuje celú mzdovú aj administratívnu agendu. Akékoľvek prípadné problémy zároveň riešite s prideleným manažérom, po celú dobu poskytovania pracovnej sily teda komunikujete iba s jedinou osobou, ktorá všetko zabezpečí podľa vašich požiadaviek. A ak vzniknú prekážky na strane zamestnanca? Žiadny problém, v rámci personálneho lízingu je samozrejmosťou rýchla náhrada.

Personálny lízing je aj z vyššie uvedených dôvodov medzi zamestnávateľmi stále obľúbenejší. Nechajte si vypracovať nezáväznú cenovú ponuku a sami zistíte, aký prínos pre vás bude mať využitie personálneho lízingu.

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!