Nový rok, nová práca? Nie ste jediný. Takto budete pred konkurenciou viditeľnejší

IKona hodín

5 min čítania

Ikona kalendáru

11.01.2019

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Vianočná dekorácia je zvesená. Kapustnicu, majonézový šalát, kapra a koláče už nechcete ani vidieť. Spomienky na Silvestra vyprchali a oživili sa tie na Vášho šéfa. Váš pracovný e-mail ide na rozdiel od Vášho bankového účtu explodovať.

 

Vitajte v realite.

 

Dobrou správou je, že teraz je to najlepšie obdobie na zmenu práce, prípadne na nájdenie si novej práce, pretože ponúk je veľa.  Zlou správou je, že tak isto je aj veľa uchádzačov.  Práve preto Vám prinášame zopár tipov, ako byť pri hľadaní si novej práce pred konkurenciou.

 

Reagujte hneď

Vaše CV by malo byť aktualizované a pripravené na odoslanie. Ak zbadáte pracovnú ponuku a odkladáte reakciu kvôli tomu, že nemáte aktualizované materiály, pripravujete sa o výhodu nad konkurenciou. Pokojne sa môže stať, že v čase, keď vy budete na ponuku reagovať,  výberové konanie bude už v polovici. Uistite sa, že Vaše CV a motivačný list obsahujú všetky Vaše úspechy, povýšenia, zručnosti a reakciu na ponuku neodkladajte.

 

Skúste osloviť agentúru

Cítite sa neisto a bojíte sa osloviť firmu priamo? Nechajte to na agentúru. Stačí poslať Vaše CV personálnej agentúre, ktorá si ho pozrie a s hľadaním práce Vám môže pomôcť

 
















Oslovte priateľov a známych


Veríme, že aj v dnešnom svete ľudia radi pomáhajú. O to viac, keď sú za to zaplatení :) Veľa firiem implementovalo do svojej HR stratégie tzv. odporúčací bonus (finančnú odmenu v prípade, že zamestnanec odporučí dobrého kandidáta do svojej spoločnosti). Preto neváhajte a popýtajte sa známych, či práve ich spoločnosť nehľadá nových ľudí. Určite aj pohovor bude pre Vás menej stresujúci v prípade, že budete odporúčaný.

 

Interview neberte ako pohovor, ale rozhovor

Nesnažte sa za každú cenu zapôsobiť na recruitera a dostať akúkoľvek prácu, inak skončíte o rok presne tam, kde ste teraz. Recruiter je tiež len človek a preto sa tak k nemu aj správajte. Porozprávajte mu o Vás, čo Vás baví a napĺňa, zaujímajte sa o oblasť, v ktorej chcete pracovať a o firmu, v ktorej chcete pôsobiť.  Porozprávajte sa o tíme, ktorého súčasťou by ste mali byť a zaujímajte sa o vzťahy na pracovisku. Pri interview je často krát rozhodujúcim faktorom to, či si s ľuďmi povahovo  „sadnete“. Buďte uvoľnený a dobre naladený.


 

Začnite od “podlahy“

Nehovoríme, že musíte vziať prácu v McDonalds (aj keď, vraj, mnohí úspešní ľudia to spravili a teraz sú za to vďační), ale nezahadzujte hneď prácu tipu skladník či recepčná. V prípade nižšej kvalifikácie sa pokúste postupne vypracovať k tým vyšším pozíciám, ktoré by ste chceli dosiahnuť.  Každá práca šľachtí a napríklad taká čašníčka by určite vedela čo-to povedať o zákazníckom servise.

 

Prajeme Vám úspešný štart do roku 2019 a nezabudnite sa pozrieť aj na náš web!

 

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!