Návod, ako pracovať popri materskej alebo rodičovskej dovolenke

IKona hodín

5 min čítania

Ikona kalendáru

10.09.2018

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Množstvo mamičiek si neustále kladie túto otázku. Dá sa skĺbiť práca a starostlivosť o deti? Hoci to znie nereálne, dá sa to. My vám dáme tipy, vďaka ktorým to hravo zvládnete.



Ak ste žena a ste na materskej dovolenke, nezúfajte. Stále sa dajú nájsť spôsoby, ako si zarobiť   nejaké to euro navyše. Máte prácu, ktorú môžete vykonávať aj z pohodlia vášho domova? Alebo také šťastie nemáte? Nevadí, sme tu preto, aby sme vám pomohli. Vašou prvoradou úlohou je vytvorenie efektívneho time managementu. To znamená, že v momente, keď potrebujete pracovať, oslovte manžela, svokru, susedku, kamarátku alebo iných blízkych ľudí, ktorí by vám na pár hodín postrážili dieťa. Prácu budete vykonávať iba pár hodín, to by im nemalo skrížiť ich vlastné plány.


Pracovať na materskej si vyžaduje určité pravidlá:

Nemôžete na jednu zmluvu pracovať a súčasne z nej aj poberať dávky.

V prípade, že si prácu chcete udržať, pracujte v inej firme, v akej pracujete do nástupu na materskú dovolenku. Čo sa týka vášho pôvodného zamestnania, nemusíte podávať výpoveď.

Nový pracovný pomer uzavriete či už na dobu neurčitú, určitú, na dohodu alebo na plnú zmluvu. So zamestnávateľom sa môžete dohodnúť, v ktoré dni a hodiny budete pracovať.


Skúste si nájsť prácu u nás. Proplusco vám ponúka skvelú možnosť – pracovať cez víkendy. Nie je to skvelá možnosť?


Celý týždeň sa budete pilne venovať dieťaťu a počas víkendov si odskočíte na pár hodín k nám. Peniaze, ktoré si u nás zarobíte poslúžia k tomu, aby ste svojmu dieťaťu zabezpečili väčší komfort.

Okrem toho, ponúkame aj iné možnosti, ktoré vám vyjdú v ústrety. Môžete pracovať na flexibilnej alebo jednorazovej brigáde. Aj keď neponúkame možnosť práce z domu, garantujeme vám, že v našej širokej ponuke si nájdete pracovnú pozíciu, ktorá vám bude dokonale ladiť s vašim time managementom.




Prečo by ste to mali skúsiť?

Mamičky by takúto možnosť nemali odmietať. Veľa matiek sa mylne domnieva, že sa to nedá. Verte tomu, že sa to dá. Matky, ktoré to skúsili by vám to len potvrdili. V prvom rade si trochu oddýchnete od dieťaťa. Zmena prostredia je v období materskej dovolenky skutočne dôležitá.

Ste v roli matky a väčšinu času trávite doma. To je jeden z dôvodov, ktorý vás odpúta od každodenného stereotypu. Prídete na nové myšlienky a v práci dozaista stretnete ľudí, s ktorými si sadnete. Vybudujete si sieť priateľstiev, ktoré sa vám do budúcna určite zídu. Tak prečo to neskúsiť?

Ďalšou nespornou výhodou je aj to, že nevyjdete z pracovného kolotoča. Matkám na materskej dovolenke sa to stáva naozaj často. Väčšinu času trávia doma s dieťaťom a ich pracovné návyky postupne opadávajú.

Vďaka práci popri materskej predídete časovým medzerám vo svojom CV a nadobudnete nové pracovné skúsenosti, ktoré vás budú posúvať vpred. Po ukončení materskej dovolenky sa budete môcť pýšiť tým, že hoci ste boli na materskej, tak ani to vám nezabráni v tom, aby ste sa v pracovnej oblasti neustále zlepšovali a nezanevreli na ňu.

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!