Kariérne predsavzatia 2019

IKona hodín

3 min čítania

Ikona kalendáru

31.12.2018

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Napchávate a „nadájate” sa punčom celé sviatky v silnom presvedčení, že veď úderom polnoci URČITE jete svoj posledný koláč, pijete svoj posledný rumíček, či fajčíte svoju poslednú cigaretu? Nuž, tu je to tajomstvo. Presne tento istý scenár sa bude opakovať aj o rok.


Vyskúšajte vymeniť každoročnú klasiku „štíhly/svalnatý abstinent“ za jednoducho „úspešný človek, ktorý si váži sám seba.“

K Vášmu úspechu, naozaj, netreba veľa!

1. Nemajte žiadny plán B

Veľmi dôležité je nemať záložný plán. Ak si totiž naplánujete, čo chcete so svojím životom robiť a hneď v zapätí si pomyslíte, že ak to nevyjde tak... tak to nikdy nevyjde. Už vopred sa pripravujete na zlyhanie. Všetku svoju energiu preto sústreďte do plánu A. V tom prípade nebudete mať inú možnosť, ako uspieť. Ak ste neuspeli, ešte nie ste na konci.

2. Investujte do seba

Nie, nekupujte si tie topánky, oblek, sako či nohavice v novoročnom výpredaji. Kúpte si online kurz nemčiny, prihláste sa na kurz excelu, účtovníctva či programovania. Doba ide neskutočne rýchlo vpred a možnosti sú naozaj neobmedzené. Ak neinovujete seba a svoje poznatky, nikam sa neposuniete. Čas investovaný do seba a do vzdelávania vám zabezpečí lepšiu prácu, s lepším platom a v konečnom dôsledku si budete môcť kúpiť aj tie topánky a dokonca ešte lepšej značky.

3. Dosiahnite povýšenie/úspech alebo odíďte

Premyslite si, kde chcete byť za rok, dva, či päť. Ak sa chcete v živote posúvať ďalej, nepôjde to bez vašej aktivity a snahy. Porozprávajte sa s Vaším nadriadeným o tom, kde by ste chceli byť a ako to dosiahnuť. Ak vidíte, že Vaša snaha je márna, odíďte. Firmy si dnes veľmi cenia šikovných a snaživých ľudí. Ak je tá vaša, naopak, toxická, nemárnite drahocenný čas a nájdite si takú, kde Vás ocenia.

4. Zmeňte svoje myslenie

Nech už si tento rok vymyslíte hocičo, nezabudnite, že predsavzatie nie je o tom, aby ste sa mučili. Je o tom, aby ste zo seba spravili lepšieho človeka! Neplánujte si 10 predsavzatí, z ktorých nesplníte ani jedno. Zamerajte sa tento rok na jedno a to zmenu Vášho myslenia. Tento rok nemusíte. Tento rok CHCETE.

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!