Časové diery v životopise: Viete, ako ich produktívne zaplniť?

IKona hodín

3 min čítania

Ikona kalendáru

31.08.2017

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Pre čerstvých absolventov či nezamestnaných platí, že produktívna výplň „časovej diery“ v životopise by mala byť prioritou číslo 1. Dosiahnutá najvyššia úroveň vo World of Warcraft alebo exnutie piva pod 6 sekúnd sú síce znamenité výkony, no našu profesionálnu budúcnosť zrejme kreovať nebudú. Nie je totiž žiadnym tajomstvom, že zamestnávatelia preferujú ľudí, ktorí už niekde pracujú, pretože ich pracovné návyky ešte neohlodala lenivosť. Existuje množstvo produktívnych ciest, ktorými sa možno vybrať. Pár z nich si priblížime:

  1. Zoderte topánky

Cestovaním zabíjate viacero múch jednou ranou: zveľaďujete svoju maličkosť, spoznávate nových ľudí, kultúry a pritom všetkom vypĺňate hluché miesta medzi zamestnaniami. Objavovanie nových zákutí dokáže otvoriť oči, vykopne nás z komfortnej zóny a prinúti nazerať na život z inej perspektívy. Čerství absolventi majú jedinečnú príležitosť cestovať krížom krážom skôr, ako si s povzdychom dospeláka navlečú pracovné okovy.

  1. Spravte niečo a nechcite za to nič

Dobrovoľnícke centrá sú rozosiate po všetkých mestách, nájdite jedno vo vašom okolí a pridajte ruku k dielu. Záslužná činnosť nielenže skrášli vaše pôsobisko, ale ukáže potencionálnemu zamestnávateľovi, že svoj čas využívate naozaj produktívne.

  1. Vstrebávajte vedomosti

Čím viac toho viete, tým žiadanejší budete pre personalistov. Ak sa necítite na samouka, využite množstvo edukačných programov, krátkodobých erazmov, jednoducho čokoľvek, čo vám dodá znalosti a rozšíri obzory.

Počuli ste už o edukačných tréningoch? Či už doma alebo v zahraničí, tréningy predstavujú jeden z mála záchytných bodov pre čerstvých absolventov, ktorí počas štúdia nevenovali cestovaniu žiadnu pozornosť. Stáže a edukačné programy v rôznych spoločnostiach by mali byť alfou a omegou každého čerstvého absolventa, ktorý sa chce mať lepšie na pracovnom trhu.

  1. Pracovný tréning

Spoločnosti, personálne agentúry a rôzne firmy po Slovensku ponúkajú študentom a nezamestnaným množstvo príležitostí v podobe jednodňových brigád. Práca je naozaj takmer všade, len treba úsilie, trpezlivosť a najmä chuť pracovať. Máte problém si nájsť dobre platenú brigádu? Neváhajte kontaktovať Proplusco, my vám určite niečo nájdeme!

  1. Podnikajte

Identifikovali ste dieru na trhu? Máte skvelý, originálny a realizovateľný nápad spolu s počiatočným kapitálom? Neváhajte podnikať! Ak neviete, či na to máte, prečítajte si niektoré „ups and downs“ podnikania, ktoré vás môžu presvedčiť práve o tejto ceste.

 

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!