7 skvelých rád ako sa počas školy pripraviť na vysnívanú prácu

IKona hodín

5 min čítania

Ikona kalendáru

03.09.2019

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Chceš, aby sa na teba po ukončení školy lepili tie najlepšie pracovné ponuky? My ti prezradíme ako to docieliť. Pretože mať v ruke červený diplom a ovládať cudzí jazyk nestačí. Zamestnávatelia potrebujú niekoho, kto presne zapadne do firmy. Nauč sa to s nami!

Blíži sa čas, kedy sa pred študentmi končiacich ročníkov definitívne zatvoria školské brány. Pre mnohých z nich to znamená úplne nový začiatok. A s novým začiatkom kráča v ruke v ruke dobrodružstvo a neraz aj strach z novej práce. Máš obavy, že tvoje sny o práci sa nepretavia do reality? Zbav sa čiernych myšlienok a riaď sa nasledujúcimi tipmi!

Jednoduchá rada na úvod, snaž sa byť už počas štúdia individualitou. To znamená, že máš vlastné mimoškolské záujmy a nevyhýbaš sa samoštúdiu. Tieto atribúty sú prvými krokmi k úspechu. Zamestnávatelia vyhľadávajú ľudí, ktorí sú talentovaní a majú zápal pre tímovú kooperáciu.

Aktivity mimo školy ti dajú nejednu cennú skúsenosť. Dávaj si pozor na to, aby si kvôli nim neflákal štúdium. Firmy si vyberajú študentov aj na základe prospechu. Neprejavia záujem o niekoho, kto ledva prešiel z ročníka do ročníka.

 

A teraz prejdeme k samotnému jadru. Drž sa týchto siedmich rád a garantujeme ti, že práve ty budeš predurčený na úspech.

1. Vybuduj si vlastný online imidž

Si často na internete? Zrejme zbytočná otázka. Ak tráviš čas na sociálnych sieťach, využi to vo svoj prospech. Tie totiž skrývajú nejednu príležitosť. Predaj sa a buduj svoju značku. Zakladaj si na kvalite a ovplyvni to, čo si s tebou budú spájať personalisti.

2. Neustále napreduj

Disponuješ schopnosťami, vďaka ktorým ťa okolie obdivuje? Uvedom si ich a nezabudni ich rozvíjať. Ak patríš k multitalentu, tak sa chop šance. Spoj svoje talenty a kombinuj ich. Nemusíme ti pripomínať, že prehľad vo viacerých oblastiach je garanciou úspechu na pracovnom trhu.

3. Nadväzuj kontakty a upevňuj ich

Máš možnosť stážovať? Jedinečná príležitosť! Práve počas stáže sa môžeš stretnúť s inšpiratívnymi ľuďmi. Nezabúdaj ani na spolužiakov. Najlepšie vzťahy sa tvoria v neformálnom prostredí. Ukáž im svoje silné stránky. Nikdy nevieš, kto z nich sa v budúcnosti na teba môže obrátiť.

4. Staň sa lídrom

Každý zamestnávateľ považuje líderstvo za mimoriadne dôležitý aspekt. Zaujíma ich to, či si zvládol koordinovať malý tím, alebo zorganizovať konferenciu. Takúto pozíciu ti nemusia prideliť. Ak to bude potrebné, môžeš sa jej chopiť sám.

5. Vzdelávaj sa v digitálnej oblasti

Vedel si o tom, že viac než 80% pracovných príležitostí bude čoskoro digitálnych? Nezabúdaj na tento fakt a kuj železo za horúca. Vzdelávaj sa v tejto oblasti, nehľadiac na odbor. Platí, že čím lepšie budeš ovládať digitálnu sféru, tým lepší džob si nájdeš.

6. Nebaví ťa škola? Zmeň zameranie

Mal si smolu v tom, že si si vybral nesprávny odbor? Alebo študuješ oblasť, ktorá ťa baví, ale máš pocit, že štúdium ti neprináša to, čo si si predstavoval? Ukonči to. Neboj sa zmeny. To, čo ťa nenapĺňa, v tom nikdy neuspeješ.

7. Nauč sa prijať prehru

Budoval si svoj imidž, dal do toho všetko a žiaden výsledok? Aj napriek tomu sa zameraj na pozitíva. Každý jeden pád tvorí lepšie zajtrajšky. Stačí sa pozerať z inej perspektívy. Premeň to na svoju silnú stránku a vysvetli personalistom, ako ťa táto skúsenosť zmenila. Buď si istý, že to ocenia.

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!