Sociálna sieť, bez ktorej hľadanie vhodného zamestnania nemá zmysel

IKona hodín

4 min čítania

Ikona kalendáru

04.03.2018

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna krajina, ktorá všetkým svojim obyvateľom zdarma poskytovala výnimočnú pomoc pri hľadaní zamestnania. Všetci ľudia v nej boli vzájomne previazaní a keď niekto potreboval niekoho na prácu, jednoducho si ho podľa želaných parametrov vyhľadal a prijal. Dobre, klamem. Nejedná sa o rozprávkovú krajinu, ale o pracovnú sociálnu sieť LinkedIn, ktorá celému svetu pomáha maximalizovať šance na úspech.

Čo je LinkedIn?

 

Je to bezplatná pracovná sociálna sieť, ktorá užívateľom umožňuje vybudovať profesionálnu online identitu. Prostredníctvom nej sa dá spájať s ľuďmi, objavovať pracovné príležitosti a čítať najnovšie správy o požadovanom odbore.Čo môže LinkedIn pre mňa urobiť?

Sieť LinkedIn vám pomôže:

  • Získať online odporúčania pre vaše profesijné zameranie.
  • Naviazať kontakty s potencionálnymi zamestnávateľmi alebo kolegami v konkrétnej spoločnosti.
  • Vyhľadať dostupné voľné pracovné pozície umiestnené členmi na webstránke. Veľká výhoda LinkedIn spočíva v tom, že okrem možnosti vyhľadávania si konkrétnej práce máte k dispozícii aj ponuky zamestnania, ktoré nie sú zverejnené nikde inde.
  • Zapojiť sa do rôznorodých diskusií, ktoré zdieľajú rovnaké záujmy a problémy.
  • Vytvoriť online životopis priamo na stránke, ktorý možno použiť úplne všade. LinkedIn takýmto spôsobom umožňuje firmám a zamestnávateľom vyhľadávať kandidátov, ktorí vyhovujú ich kritériám.


Ako si vytvorím profil?

 

Registrácia a používanie LinkedIn je úplne zadarmo. Stránka obsahuje pár reklám, ale nie sú tak časté a dotieravé. Všetko, čo na začiatok potrebujete, je samozrejme vytvorenie účtu na LinkedIn.

Ak ste zvládli registráciu, na rad prichádza vytvorenie vášho osobného profesionálneho profilu. Majte na pamäti, že sa jedná o serióznu pracovnú sociálnu sieť, a teda zverejnené informácie sa týkajú výhradne tejto témy. LinkedIn nie je miestom, kde si môžete zavesiť fotky vašich roztomilých mačičiek alebo dôkazy o tom, ako moc ste sa natrieskali na sobotňajšej párty.

Okrem informácií zhrnutých vo vašom CV sa vo svojom profile môžete hlbšie charakterizovať, pridať kontaktné údaje, linky na vašu stránku alebo blog, váš účet na Twitteri atď.


Mám vytvorený profil. Ako mi to nájde robotu?

 

Akonáhle je váš profil hotový, môžete ho publikovať a začať si hľadať „connections“. „Connections“, v preklade spojenia/konexie, sú osoby na LinkedIn, ktoré poznáte alebo by ste chceli spoznať. V podstate ide o to, aby ste si našli čo najviac „connections“ v oblasti, o ktorú máte záujem.

Títo „connections“ vám môžu poskytnúť informácie o ďalších profesiách, o ktoré by ste mohli mať záujem. Taktiež sa cez nich možno dostať k požadovaným odporúčaniam konkrétnej pracovnej pozície. Pamätajte, čím viacej pracovných odporúčaní máte, tým ste bližšie k vášmu vysnívanému zamestnaniu.


Tajná výhoda LinkedIn!

 

Ak ste plnohodnotným členom siete LinkedIn, váš profil sa zobrazí ako prvá stránka na Googli, keď niekto zadá vaše meno (teda, ak nemáte rozbehnutú nejakú inú úspešnú stránku). Zamestnávatelia si vás teraz môžu ľahko nájsť a rozklikať. S účtom na LinkedIn máte pod kontrolou prvý dojem a každý vie, aký smerodajný môže prvý dojem byť pre personalistov.

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!