Nenávidíte svoju prácu? Toto sú vaše možnosti

IKona hodín

3 min čítania

Ikona kalendáru

01.05.2017

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Zaujímala by nás štatistika, koľko Slovákov je konštantne spokojných vo svojich zamestnaniach. Ktovie. S určitosťou však môžeme tvrdiť, že občasnú nechuť, nenávisť a odpor ku svojej práci pociťuje každý, bez ohľadu na to, či pracuje na stavbe, v kancelárií alebo vo vedeckom ústave.

Ako ale riešiť situáciu, keď som dlhodobo nespokojný so všetkým, čo ma konfrontuje na pracovisku? Cítim, že som jediný, komu to naozaj nejde, zatiaľ čo ostatným kolegom ide práca od ruky a nadovšetko milujú svoje zamestnanie. Blbosť. Každý z nás pracoval aspoň na nejakom mieste, ktoré nenávidel. Ak niekto tvrdí, že vždy miloval svoju prácu, ide o človeka, ktorý počas hľadania zamestnania nebol ochotný riskovať a uspokojil sa s miestom, ktoré pôvodne možno ani nechcel. K vysnívanej kariére sa človek prekúše len cez práce, ktoré nenávidí.

AKÉ SÚ MOJE MOŽNOSTI, KEĎ NENÁVIDÍM SVOJU PRÁCU?

Identifikujte skúsenú osobu, ktorá bude vašim mentorom


Nenávisť k práci podopierajú zväčša tri hlavné piliere: nedostatočná motivácia, príliš vysoké ciele, žiadna kontrola nad výsledkom. Vašim cieľom by teda malo byť vytvorenie stabilnej motivácie s realizovateľnými krokmi. Na také niečo však budete potrebovať pomoc a to najlepšie od osoby, ktorá disponuje firemným know-how vo všetkých oblastiach.

V tých najhorších podnikoch býva len malo ambicióznych ľudí, ktorí by mali záujem o kariérny rast v takom podniku. O to bude vaše hľadanie jednoduchšie, keďže tí najskúsenejší naozaj vytŕčajú z davu.

Pristupujte k nemu ako k mentorovi, ktorého obdivujete. Dávajte mu najavo, že sa zaujímate o jeho pôsobenie vo firme a čoskoro nadobudnete po jeho boku chuť, motiváciu a zmysel pracovať na mieste, ktoré ste pôvodne nenávideli.

Nefungujúce časti podniku - Neprizerajte sa, konajte!


Možno nenávidíte danú spoločnosti, pretože žiadna z jej častí nie je dobre manažovaná. Buďte práve vy iniciátorom zlého fungovania, zaútočte na problém, ktorému sa všetci vyhýbajú. Aj keď sa vám podarí zrealizovať len malinkú časť projektu, už to je víťazstvo, ktoré posunie spoločnosť a najmä vás vpred.

Nadišiel čas prepísať váš životopis


Neschopnosť niektorých podnikov je jednoducho neovplyvniteľná skutočnosť, s ktorou vy a ani vedenie nedokáže pohnúť. Ako zamestnanec hrozného podniku teda nemáte ani žiadnu zodpovednosť a bez zodpovednosti máte pravdepodobne dostatok voľného času. Využite ho na hľadanie vhodnejšej spoločnosti- postupujte však systematicky!

Nájdite si ponuku pracovnej pozície, ktorá najviac vyhovuje vašim predstavám. Následne si pozrite všetky požiadavky a predpoklady, ktoré daná firma vyžaduje od zamestnanca a spýtajte sa samého seba: „Ako môžem všetky tieto požiadavky splniť a pravdivo si ich umiestniť do životopisu?“ Každý ďalší deň obetujte na získanie tej či onej znalosti, aby ste pomaly, ale iste kráčali za svojou vysnívanou kariérou.

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!