Najvyhľadávanejšie zručnosti na pracovnom trhu: Máte ich všetky?

IKona hodín

4 min čítania

Ikona kalendáru

30.10.2019

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Hľadáte si prácu? Poradíme vám, aké zručnosti zamestnávatelia vyhľadávajú najviac. Sú to zručnosti, ktoré viete rozvíjať a zlepšovať sa v nich a teda viete tak priebežne zvyšovať vašu trhovú hodnotu. Ktoré to teda sú?

Analytické zručnosti

Zamestnávatelia preferujú pri výbere uchádzačov, ktorí vedia pracovať s problémom: zozbierať dáta, premyslieť si možnosti a aplikovať vhodné riešenie. Ľudia s analytickými zručnosťami vedia tiež vyhodnocovať a podávať správy o výsledkoch. Úzko spätými zručnosťami sú tiež dobré plánovanie, prioritizovanie a organizovanosť.

Komunikačné zručnosti

Schopnosť dobre komunikovať (ústne aj písomne) je dnes veľmi vzácna. Zamestnávatelia v podstate v každej oblasti vyhľadávajú ľudí, ktorí sa vedia vyjadrovať na úrovni, či už v telefóne, online alebo pri práci so zákazníkmi. Niektoré pozície vyžadujú aj schopnosť komunikovať v cudzom jazyku alebo vyjednávať obchodné podmienky.

Práca v tíme

Bez ohľadu na to, v akej sfére si hľadáte prácu, bude pre vás veľkou výhodou, ak budete schopní pracovať v tíme. Dnes sa uprednostňujú uchádzači, ktorí vedia pracovať s nadriadeným, ale dobre vychádzajú aj s kolegami. Mnohé odvetvia dnes delia prácu medzi viacerých členov tímu, preto je potrebná neustála komunikácia. Pri pohovore je preto dobré ukázať, ako sa vám v minulosti darilo tak v samostatnej práci, ako aj v práci v tíme.

Množstvo pracovných ponúk a príprava na pohovor k tomu? Zaregistrujte sa online ešte dnes a pomôžeme vám nájsť prácu vašich snov.


Prispôsobivosť

Originálne nápady alebo kreatívne riešenia problémov sú dnes veľmi vyhľadávané. Ak okrem toho zvládnete pracovať napríklad v rozličných časoch, pod tlakom alebo v práci, ktorá si vyžaduje časté zmeny, tak práve prispôsobivosť je vlastnosť, ktorou disponujete a pomôže vám! Ocenia ju nielen zamestnávatelia, ale aj klienti. Prispôsobivosť bola dokonca zaradená medzi top 5 pracovných zručností v roku 2019! Hoci sa to na prvý pohľad nezdá, aj prispôsobivosť sa dá trénovať a zlepšovať. 

Spravovanie vlastného času (time management)

Stíhanie termínov, zvládanie viacerých projektov naraz a najmä včasné riešenie problémov zamestnávatelia vysoko oceňujú. Ak ste dobrý time manager, znamená to tiež, že ste spoľahlivý, presný a organizovaný. Ak máte však pocit, že vám táto zručnosť ešte občas „hapruje“, vyskúšajte si naše tipy pre dobrý time management, ktoré vám v tom pomôžu.

Toto bolo 5 zručností, ktoré vyhľadávajú zamestnávatelia. Nezabudnite ich spomenúť vo vašom životopise. Neviete, ako na to? Ozvite sa nám a radi vám s jeho napísaním pomôžeme.

Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!