Koniec školy za rohom a ty stále bez práce? Pohni zadkom!

IKona hodín

2 min čítania

Ikona kalendáru

13.12.2016

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Jupí, blíži sa záver môjho štúdia! Najkrajšie životné obdobie vôbec!“- by tvrdil každý slovenský študák, keby mu nezvieralo hrdlo z faktu, že ho čaká plač a škrípanie zubami. Áno, pot a úzkosť pri pomyslení na hľadanie reprezentatívneho miestečka, ktoré by aspoň matne pripomínalo vyštudovaný odbor. Žiadny strach, všetci sa postupne niekde usalašíme, je však len na nás, koľko energie vložíme do prípravy na boj. Tu je niekoľko rád pre tých, ktorí sa chystajú čeliť pracovnému trhu.

Nastážuj to: Pracovná stáž ťa vykúpi z prázdneho životopisu a nulových skúseností. Či už krátkodobá alebo na rok, počas štúdia alebo postgraduálna, platená alebo neplatená, stáž je naozaj užitočným odrazovým mostíkom pre tvoju budúcnosť. Existuje množstvo domácich a zahraničných spoločností, ktoré ponúkajú projekty akoby nadizajnované práve pre teba. Ak nenájdeš nič na webe, informuj sa v škole u svojho koordinátora zahraničných mobilít.

Kašli na všetko ostatné: Identifikácia vhodných zamestnaní by mala byť pre teba prioritou. Daj si pauzu so všetkými omamnými rozkošami a naskoč na zodpovednú vlnu, pretože začína seriózny boj s konkurenciou.

Nebezpečie vzdušných zámkov: Myseľ si môže lietať, ale očakávania nech sadnú na riť. Pri hľadaní práce nebuď extrémne špecifický, pretože môžeš ostať nezamestnaný nebezpečne dlhú dobu. Upokoj sa zatiaľ s hocičím krátkodobým, hlavne nech nekvasíš doma.

Sociálne siete ako útočisko: Veril by si tomu, že sociálne siete neslúžia len na zdieľanie tvojho sobotňajšieho obeda? Uisti sa, že máš vytvorený detailný profil na všetkých weboch a sociálnych sférach, ktoré ti akokoľvek pomôžu pristáť v nejakej spoločnosti. Pri vášnivom browsovaní internetového sveta práce určite nevynechaj portál LinkedIn. Návod, ako ho používať spolu s dôvodmi prečo, nájdeš taktiež na našej stránke.
Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!