Stále žiadna odozva na rozoslané životopisy? 3 Hlavné znaky, že zamestnávateľ o vás nemá záujem

IKona hodín

3 min čítania

Ikona kalendáru

09.03.2017

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

S ťažkopádnym rozbehom pri hľadaní práce sme sa po absolvovaní školy stretli takmer každý. Pokiaľ nepatríte medzi horných 10 000, ktorým „kamoš“ dohodil job v továrni na čokoládu alebo v banke, váš životopis sa pravdepodobne zmieta v obrovskej kope ďalších, rovnako dúfajúcich papierov s vašou menovkou. Ich vybavenie veru zaberie tete personalistke veľa káv, no akonáhle dôjde na pozvanie na pohovor, začína sa vytvárať vzťah medzi vami a zamestnávateľom.

Práve pohovor je tou „break point“ zastávkou, na ktorej zamestnávateľ rozhodne o vašom (ne)úspechu v danej firme. Ako ale zistiť, či má o vás seriózny záujem? Toto sú tri hlavné znaky, podľa ktorých zistíte, že zamestnávateľ s vami bohužiaľ neráta.

Týždeň, dva

Po úspešnom pracovnom pohovore obyčajne nastáva týždeň alebo dva (ak je spoločnosť extrémne zaneprázdnená) netrpezlivého okusovania nechtov. Ak sa vám ani do 14 dní nikto neozve, neváhajte si slušne zažiadať o aktualizáciu prijímacieho procesu. Problém nastáva až v momente, keď vám nebudú reagovať ani na tento mail/sms/telefonát. Je to jasné znamenie, že personalista vás už na rande nepozve.

Oťúkávací telefonát

Množstvo spoločností si svojich potencionálnych zamestnancov „oťukáva“ cez telefonát. Jednoduchými otázkami dokážu počas hovoru vylúpnuť podstatu vašej osobnosti, analyzovať ju a následne vyhodnotiť, aby váš životopis položili na jednu z troch kôpok: 1. Vyhovuje. 2. Nevyhovuje. 3. Je to úplný šialenec. Ak do týždňa po telefonáte nebude nasledovať osobné stretnutie alebo aspoň pozvánka na pohovor, zamestnávateľ vám dáva červenú.

Náhle zmeny všetkého dohodnutého

Neveštia nič pozitívne. Nech sa už nachádzate v ktoromkoľvek štádiu pracovného pohovoru, náhle zmeny v čase alebo mieste stretnutia vysielajú signál, že zamestnávateľ neberie vašu žiadosť príliš vážne. Môže sa stať, že prijímacie konanie prevzal v polovici iný personalista, že náhle presunuli čas stretnutia, že na poslednú chvíľu 2x zmenili miestnosť. To všetko bohužiaľ môžu byť symptómy toho, že pre danú spoločnosť nie ste práve prioritným kandidátom.


Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!