Povedzte nám niečo o sebe: čo vlastne touto otázkou na pohovore od nás chcú?

IKona hodín

2 min čítania

Ikona kalendáru

28.11.2016

Obrázok autora článku

Tím Proplusco

Narodila som sa 20.03.1987 o 16:53 na prvý jarný deň. Moje nečakané pytačky na svet prekvapili doktora aj maminu...“. Nie. Otázkou „Povedzte nám niečo o sebe“ po nás na pohovore nechcú vylíčiť životný príbeh od okamihu zrodenia. Stále totiž stojíte s kožou na trhu a presviedčate o tom, že životopis a motivačný list o vás nevyrapotali všetko vábne. Táto naoko triviálna otázka z vás má vytiahnuť čokoľvek, čím by ste toho fajne upraveného vysmiateho personalistu v kravate mierne ohúrili.

Existuje jednoduchá taktika, ako otázku „povedzte nám niečo o sebe“ prežiť bez väčšej ujmy. Vytiahnite niečo málo z minulosti, z prítomnosti a následne načrtnite kontúry vašich budúcich plánov v spoločnosti, o ktorú máte záujem.

Odpoveď teda môže vyzerať napríklad takto:


V súčasnosti pracujem ako backoffice manažér vo finančnom sektore, kde mám okrem iného na starosti komplexnú marketingovú stratégiu spoločnosti. Predtým som pôsobil ako PR špecialista pre nadnárodnú IT firmu, kde sa vo mne prebudila neskutočná vášeň pre svet techniky. Táto práca ma nesmierne bavila a preto by som sa rád vrátil do technického prostredia a prehĺbil skúsenosti u vás v ESETe.“

Množstvo ľudí trpí smiešnou predstavou, že otázkou „povedzte nám niečo o sebe“ sa personalista o nás naozaj zaujíma. Ak by ste mali vlastnú firmu a hľadáte vhodnú osobu na danú pozíciu, prečo by ste sa pýtali túto otázku? Výhradne preto, aby ste zistili, či uchádzač dokáže vykonávať prácu naplno, či sa dokáže zladiť s tímom, čo doposiaľ dokázal a ako chce zužitkovať nadobudnuté skúsenosti vo vašej spoločnosti.
Zdielať článok:

Podobné články

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

09.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vek je len číslo! Presvedčte o tom vášho budúceho zamestnávateľa!

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

23.10.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Kariéra

Vyvarujte sa stresu v práci! Neškodí iba produktivite, ale aj zdraviu..

Minuatúra titulného obrázku článku
Ikona kalendáru

01.11.2016

IKona hodín

Ikona kategorií Kategórie: Študenti Kariéra

Využi letné prázdniny, zarob si peniaze a rozbehni kariéru!